Päivitykset siirtyneet Facebookiin =)

Posted by admin on September 25, 2013


Mukavaa vuoden 2013 alkua!

Posted by admin on January 24, 2013

Juu, siis oikein hyvää uutta vuotta kaikille =)! Mukavasti se tosiaan alkoi meidän osalta, sillä Hotti korkkasi tammikuun alussa TOKOn AVOimen luokan pistein 179, saaden hyvän 1-tuloksen! Pisteitä lähti parista kaksoiskäskystä, noudon eteentulossa kuonon hipaisusta mun
takkiin ja edestä sivuille tulojen pystyhypähdyksistä. Intoa oli mukavasti ja temputukset onnistuivat kivasti koetunnelmasta ja palkattomuudesta huolimatta, jee! Ikää on pojalla nyt 1v ja 8kk, oikein tyytyväinen olen tähän astiseen kehittymiseen =)

Turun KV -näyttelyssä piipahdettiin viime sunnuntaina ja sieltä seuraavat tulokset:

Hotti NUO ERI1 SA PU3 SERT
Femma AVO ERI1 SA PU4

Molempien tuloksista olin kyllä aivan ihmeissäni, mahtava fiilis, luokkavoitot jo lämmitti, saati pu-sijoitukset ja jestas vielä kuin puskista tuo serti! Kiitos Tupu kun esitit Femma-kasvattisi <3
Basti oli myös mukana näyttelyssä seuraherrana, oli ilmoitettu vetskuihin, mutta kun viikko sitten tuli sopiva tilaisuus poistaa toinenkin palli, niin ei sitten voitu kehässä kirmailla. Kastraatio
tehtiin kiveskasvaimen takia, sama syy kuin aiemmin toista kivestä poistaessa. Silloin kasvain tutkittiin ja todettiin hyvänlaatuiseksi, joten tätä pientä kasvainta ei lähetetty jatkotutkimuksiin. Veriarvot kaikki ok, koko ranka kuvattiin ja lonkat, mitään huomautettavaa ei 11-vuotiaalta löytynyt, joten tyytyväinen pitää kyllä olla! Lenkkiä vaan papan kunnon mukaan, jotta lihakset pysyisivät mahdollisimman hyvässä kunnossa ja hyvinhän Basti on kyllä lenkit nyt jaksanut,
samoja menee kuin nuorisojengiläiset (Femma ja Hotti), mutta pihalla riehumiset saavat kakarat hoitaa keskenään.

Uusia tavoitteita on jo asetettu, Femmalla ja Hotillakin alkaa olla jäljen esineilmaisut sisällä treenattuna melkoisen hyvällä mallilla, joten odotellaan lumien sulamista ja jälkitantereiden valloittamista Femman kanssa, hahaa =) Hotti jatkaa tokoilua, edetään sen mukaan mitä
kakaran pää kestää, hyvältä vaikuttaa tällä hetkellä voittajaluokan liikkeiden treenit. Ja Basti saa jatkaa ansaittuja eläkepäiviään herkkuja napostellen ja lenkeillä mamman kanssa leikkien.

Talven iloja kaikille,

Niina ja pojat ja pappa <3


Tanskan reissu ja muita kuulumisia

Posted by admin on November 12, 2012

Pitkästä aikaa päivityksiä tännekin, onhan tuossa vuosi kohta vierähtänyt edellisestä, aijai... ;)

Hotti siirtyi pennuista junioriksi ja korkkasi tokouran hovawarttien mestaruustokossa Tervakoskella heinäkuussa, maahan meno jäi seisomiseksi, joten siitä 2-tulos, muutoin kohtalaisen hyvä suoritus aika nopeasti kokoon kerättyinä osa-alueina. Hassu, ihana otus kun tekee parhaansa, vaikka osaamisen taso oli vielä aika pientä tuossa kokeessa. Syksymmällä käytiin toinen ALO-koe ja siitä mukava ykköstulos ja kunniapalkinto, toinen palkintopallisija, liikuttava hetki kun oman koiran pentu pärjää <3

Femman kanssa on kisattu vähän pitkin vuotta tuossa VOI-luokassa, ajoittain toivottamalta tuntuneet ainaiset yritykset ykköstuloksesta alkoivat muuttua mielekkäiksi ja suorastaan toiveita herättäviksi kun tajusin itse mistä homma kiikasti. Muutin itseni positiiviseksi ja klikkeiröin liikkeitä pelkällä positiivisella vahvistamisella sillä seurauksella, että Femma katsoi mua kokeessa ihmeissään, että mikä tuota naista oikein vaivaa, heh! Kyllä, korjasin kokeessa epäonnistuneet liikkeet ja jatkoin iloisesti eteenpäin, sen jälkeen oltiinkin seuraavassa kokeessa jo lähellä täydellistä suoritusta, minä mokasin yhden liikkeen ja Femma seisoi istumisen, muutoin olisi helppo ykköstulos ollut taskussa. Mutta voitto tuli kotiin siitä kokeesta 2-tuloksella kuitenkin, joten hyvällä mielellä jatketaan taas kun saadaan koevire uudestaan kohdilleen.

Basti kävi kannatuksen vuoksi vihoviimeisessä EVL-kokeessaan edellä mainitussa hoffien tokomestaruuskokeessa, jossa muodostin joukkueen omien poikieni kanssa. Tuloslistalla jäimme hilkusti joukkueiden palkintopallilta neljänneksi, mutta kyllä järjettömän tyytyväinen olin 1v, 3v. ja 10,5v. TOKOpoikieni yhteissuoritukseen!

Paljon ollaan kierretty näyttelyitä, Basti on pärjännyt oikein hyvin, Femma keräsi 3 sertiä täyteen ja Hotti kunnostautui juuri viikko sitten olleella Tanskan turneella, jossa käytiin Femman kasvattajan Tupun kanssa (yhteensä 5 hoffia =D). Tässä tulokset:

Tanskan voittajanäyttely:

Hotti (Chefka´s He´s So Fine) JUN ERI1 SA PU2 VARA-SERT DKJV-12
Femma (Hofmarien Gimme Five) AVO ERI2
Basti (Huvimetsän Bastian) VET ERI1 SA PU3 ROP-VET DKVV-12

Pohjoismaiden voittajanäyttely:

Hotti JUN EH1
Femma AVO ERI2
Basti VET ERI1 SA (PU5) VSP-VET PMVV-12

Myös Tupun tytöt pärjäsivät erinomaisesti keräten yhteensä 3 titteliä vkonlopun aikana!

Tänään Isänpäivänä sai Basti-pappa-iskä nauttia pitkästä lenkistä ihan mamin kanssa kahdestaan ja voi sitä riemua, hepulointia, varvikoissa piehtarointia, hanskan kantamista, flexin retuuttamista, kyllä on reipas kohta 11v. pappa, ihana <3

Mukavaa loppuvuotta, nähdään =)

Niina, Basti, Femma ja Hotti


UUsi

Posted by admin on January 17, 2012

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vel tellus lectus, scelerisque faucibus nunc. Curabitur lacus nibh, eleifend vel porttitor in, bibendum quis tortor. Curabitur eros ligula, scelerisque ac ultricies a, dictum ac tellus. Mauris id tellus tortor. Proin a sollicitudin libero. Nam pellentesque commodo magna, nec mattis elit pulvinar id. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris orci dui, adipiscing sit amet bibendum vel, sodales sed purus. Donec fringilla odio vel enim cursus luctus quis semper leo. Donec rhoncus odio ac elit dignissim lobortis.

 


Bastista PMVV-11 =D!

Posted by admin on December 23, 2011

Pyörähdettiin Katjan, Katin ja Riinan kanssa Tukholman Hundmässanissa viikko Messarin näyttelyiden jälkeen. Basti ja Femma tulivat hyvin juttuun Katin Jade-nartun kanssa laivan hytissä ja me tytsit herkuteltiin buffetissa ja aamupaloilla ;) Nukkuminen jäi vähän vähemmälle itse kullakin, liekö jännityksestä vai mistä johtuvaa, mutta oikein mukava ja onnistunut reissu tuli tehtyä pikaisesti la-ma. Tosin jälkiseuraamuksina iski flunssa...

Mutta siis: Ricolle AVO ERI, Femmalle AVO EH, Jadelle AVO EH, Bastille VET ERI1 SA PU4 ROP-VET PMVV-11! Muutama kyynel pyrki jälleen silmäkulmaan tuomarin kätellessä sanoin "Excellent veteran!", ja tuntui myös mukavalta olla kehässä Hotin kasvattajan näkemänä, hän sai nartulleen myös voittajatittelin.

Oikein hyvää Joulun aikaa kaikille ja onnea Uudelle Vuodelle 2012 =)!

T: Niina, Basti, Femma ja Hotti


Bastista Helsinki Winner 2011 =D!!!

Posted by admin on December 8, 2011

Joo, niin vaan ihme tapahtui ja 10-vuotias veteraanipappa oli Helsingin Messukeskuksen näyttelyssä la 3.12.2011 VET ERI1 SA PU1 ROP ROP-VET HeW-11, hih ja huh sentään! Nyt ei pystynyt kyyneleitä pidättelemään, aika hurjaa tunnelatausta oli koko päivä aamusta ilta kahdeksaan, jolloin lähdettiin isojen kehien jälkeen Bastin kanssa kohti kotia. Lievästi paniikkia pukkasi kun Femma 2,5v. ja Hotti 6kk olivat kotona 12h... Ei voi muuta sanoa, kuin että on kakaralla moraali kohdallaan kun mielummin halkaisee rakon kuin pissii sisälle! Eli ei mitään tuhoja eikä pisuja missään, olivat Femman kanssa varmaan päättäneet olla kiltisti, että hekin saavat huomiota Bastin menestyksen jälkeen ;)

Mutta kyllä, huikea päivä! Sunnuntaina sitten punaisella nauhalla ROP-veteraani, mutta ei jaksettu jäädä enää isoihin kehiin. Ei siellä lauantainakaan herunut tuomarilta montaakaan silmäystä hovawarttiin, mutta hienoa oli juosta isoissa kehissä kyllä! Basti paineli ravia ihan hulluna, kun parin koiran päässä oli juoksunarttu... Hyvä että perässä pysyin =D!

Tässä vielä Bastin lauantain arvostelu vapaasti saksankielestä suomennettuna, tuomari siis Petra Krivy, Saksa:

"10-vuotias, tyypillinen uros, hyvässä kunnossa. Ilmeikäs pää, erinomaiset linjat, oikeat kulmaukset. Dynaaminen liike. Ystävällinen, luotettava luonne. On todellinen ilo nähdä tämä koira näin erinomaisessa kunnossa!!"

Kiitos kaikille onnittelijoille ja kyynelten kuivaajille, kiitos Lillille avusta, Winner-ruusukkeesta ja hätäapusuklaista, kiitos Pirjo-kasvattajalle Bastiliinista <3 Kiitos!!!

Iloisin mielin =),

Niina, Basti, Femma ja Hotti 


Niin, siis Femmalle VOI2 -tulos!

Posted by Niina on November 20, 2011

Korjaus siis edelliseen otsikkoon vaan, kun sitä en osannut korjata ;) 

29 Comments Read full post »

Huh, miten aika rientää! Vihdoin päivitystä 4 kk kuluttua edellisestä, hieman punastuttaa... Noh, vähän pidemmin nyt sitten:

Terviksellä hoffien tokomestiksissä heinäkuun lopussa lauantaina Basti tokoili EVL 3-tuloksen jääden 2.sijalle, joten 3-kertaa peräkkäin voittamamme tokomestaruus meni tänä vuonna Aija Vallille ja Ginille, onnea! Bastin vire oli kyllä hyvä, mutta omituisia virheitä tuli kahdessa liikkeessä. Sunnuntaina hoffien pääntlyssä Basti liikkui epäpuhtaasti (VET EH), joten lienee sekin vaikuttanut tokosuoritukseen. Muutama pv ennen Tervistä Basti loukkasi tassunsa hypätessään autosta takatassu auton vetokoukkuun nurinpäin osuen, ulvahti ja piti hetken tassua ylhäällä, mutta vaikutti toipuvan nopeasti. Tätä vaivaa hoidettiin kuitenkin sitten pitkään, selkeää oireilun syytä ei tassusta koskaan löytynyt.

Femma sai Terviksen tokosta hienosti VOI 3-tuloksen, ekasta VOIVOI-kisastaan =) Vire oli erinomainen, mutta osaamistaso ei vielä riittänyt parempaan. Näyttelystä tuli AVO ERI SA, johon olin erittäin tyytyväinen, niin kakara tuo Femma on nääs vieläkin... Ainakin omissa silmissä ;)

Basti kävi Terviksen jälkeen parissa tokossa, joista syyskuussa Vinttikoiraradan nurmella Hkissä suoritettu kisa onnistui aivan upeasti ja meillä todella oli yhdessä hauskaa, yleisö taputti kun tultiin kehästä ulos =´D Siitä viikko eteenpäin oli Piirimestaruustokot, joissa meno oli huomattavasti tahmeampaa ja pelko uran loppumisesta alkoi kaivertaa sydämessä... Viikko eteenpäin ja käytiin Harri Laisin tuomaroitavana Inkoossa tekemässä Bastin tokouran viimeinen koe 1-tuloksella, sijoitus 2. Itku pääsi suorituksen jälkeen ja tuomari ihmetteli miksi lopetan kisaamisen kun koira on edelleen hyvä. Mutta halusin lopettaa iloiseen suoritukseen, jossa kaikki onnistui niin hyvin kuin se kohta 10v. Bastilta oli mahdollista. Yhdessä suoritettiin 51 tokokoetta, joista tulos tuli 41:ssä. Kiitos Basti unohtumattomista kisavuosista, olet rakas <3 !

Femman kanssa ollaan tokoiltu Terviksen jälkeen 5 kisaa, joista 4 ei tulosta ja viimeisestä 2-tulos, 2. sija. Eli valoa tunnelin päässä nähtävissä ;D! "Elämä on ihanaa!" -asenne (eli keksii kaikkia omia hassutuksia kehässä into pinkeenä...) ja hajumaailma on vienyt Femmaa 6-0 ja keskittymisen kanssa on ollut suurehkoja vaikeuksia. Periksi ei olla annettu, vaan tiukennettiin kuria, vetäminen kiellettiin ja käskyjä pitää nyt kuunnella myös lenkillä heti, eikä sit kun herralle sopii... Treeneissä on mm. ympäröity ruutua lihapullilla, makuutettu Femmaa juoksunartun hajuissa (eikä F saa tietenkään haistella niitä) ja kolinapurkki on löytänyt tiensä myös kentälle, toki samalla myös supernamit, eli possun paistetut kylkiviipaleet! Ja vihdoin tuntuu, että 2,5v. on alkanut toimia hajuista huolimatta niin kuin pitääkin. Kiitos etenkin Tanjalle, joka on sitkeästi jaksanut jelppiä meitä juoksevien narttujensa kanssa =)! Vielä yksi kisa tälle vuodelle ja sitten tehdään tavoitteet ensi vuodelle. 12.6.11 kovissa helteissä Femma suoritti myös BH:n hyväksytysti, joten PK-puolikin on nyt avoinna, kunhan tokolta sinne ehditään.

Hotti, Bastin ruotsintuontipoika, on nyt kohta 6kk ja aivan ihana pakkaus! Järkyttävän ahneuden johdosta sille on helppo opettaa klikkerillä tokotemppuja ym., poitsu keskittyy hyvin ja (ääliö)virtaa näyttää tulevan koko ajan lisää... Femma ja Hotti leikkii paljon keskenään, Basti pysyy omassa rauhassa, eikä mitään ongelmia poikien välillä ole ollut. Kolmen kanssa lenkkeily on hieman haasteellista, mutta pääosin lenkit tehdään kuitenkin vielä Hotin kanssa yksin, ja Basti ja Femma sit yhdessä. Hotti on yllättänyt mamin käytyämme parissa pentunäyttelyssä, joista saldona Lahti 30.10.11 PEK2 KP PU2 ja Messari, Helsinki 12.11.11 PEK1 KP PU1 ROP-pentu! Lahden näyttelyssä oli myös Bastin ja Mantan Hayaklause -pentuja, joista Hanno oli ROP ja Harald PU3, onnea ja terkkuja!

Tässä Hotin arviot:

Lahti, tuomari Helena Hyvönen: 5kk vanha, mittasuhteiltaan oikea, tasapainoisesti kehittynyt, viehättävä pikkupoika. Oikeat pään mittasuhteet. Kaunis kaula. Hyvä rintakehän syvyys, tilavuutta tarvitaan lisää tukemaan eturaajojen liikettä. Riittävä raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Sujuvat, mutta luonnollisesti vielä pentumaisen pehmeät liikeet. Niukat värimerkit. Erittäin kaunis esiintyminen.

Helsinki, tuomari Veli-Pekka Kumpumäki: 5,5kk. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Hyvin sopusuhtainen ja kaunislinjainen pentu. Oikeat pään mittasuhteet ja komea ilme, alaleuka saa vielä levetä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Sopiva luusto ja hyvät tassut. Hyvin kiinnittynyt ja kannettu häntä. Lupaava karvapeite. Esiintyy kuin vanha tekijä. Hyvät vapaat liikkeet, edestä vielä hieman hutera.

Ja vielä lopuksi Basti onnittelee kaikkia sisaruksiaan 10-vuotissynttäreiden johdosta! Pitkää ja tervettä elämää kaikille Huvimetsän Beeläisille!

Mukavaa talven alkua kaikille, nähdään taas!

T: Niina, Basti, Femma ja Hotti


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vel tellus lectus, scelerisque faucibus nunc. Curabitur lacus nibh, eleifend vel porttitor in, bibendum quis tortor. Curabitur eros ligula, scelerisque ac ultricies a, dictum ac tellus. Mauris id tellus tortor. Proin a sollicitudin libero. Nam pellentesque commodo magna, nec mattis elit pulvinar id. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris orci dui, adipiscing sit amet bibendum vel, sodales sed purus. Donec fringilla odio vel enim cursus luctus quis semper leo. Donec rhoncus odio ac elit dignissim lobortis.

 


Tokotreenejä, Ruotsin reissu ja C.I.B. =)

Posted by admin on July 24, 2011

Hurjasti on tullu treenattua poikien kanssa Tervistä varten viime aikoina. Basti on hionut tuttuja liikkeitä ja pitänyt hauskaa, Femma on joutunut vähän enemmän opiskelemaan klaaratakseen voi-luokan. Pientä teinikiemurointia on ollut myös matkassa, jouduttiin tekemään vähän muutoksia palkkaukseen ja nyt kakara toimii oikein mukavasti ja iloisesti. Monet naurut on kyllä saatu treenikamujen kanssa Femman ideoista, mutta sitkeesti poitsu yrittää ja tekee niin hyvin kuin vaan osaa.

Käytiin viime ke-pe Bastin kasvattajan Pirjon kanssa Ruotsissa katsomassa Bastin pentuja Chefka´s kennelissä. Basti ja Femma olivat mukana ihmettelemässä touhuja ja antoivat omat mielipiteensä kustakin pennusta. Kovan pohdinnan jälkeen rohkelikko urospentu lähti mukaamme Suomeen. Laivalla pojat nukku samassa hytissä sulassa sovussa, samalla kun me Pirjon kanssa nautimme illan ja aamun buffeteista, nam =). Tarpeet tuli hienosti kannella olleeseen hiekkalaatikkoon koko laumalta, ja muutenkin meno oli reipasta kaikenlaisten ihmisten silitellessä kakaraa, häntä heilui ylhäällä koko ajan. Nimeksi tuli Hotti, oikea nimi on Chefka´s He´s So Fine. Ja emä on siis Chefka´s Anytime Baby, eli Spraka, joka on FI & SE TVA ja FI & SE MVA. Kiitos Pirjo mukavasta matkaseurasta, tack så mycket Lotta och Maria!

Eilen käytiin Bastin kanssa Helsinki KV:ssa Tuomarinkylän vinttikoiraradalla Soile Bisterin tuomaroitavina. Hän tykkäsi Bastista kovin paljon, oli mukava kuunnella hänen arviotaan, jota hän kertoi harjoitusarvostelijalle. Tuloksena KÄY ERI1 SA PU1 ROP CACIB ja siten myös C.I.B. =D! Isossa kehässä ei menestystä, vaikka tuomari ihmettelikin ääneen 9,5-vuotiaan hyvää kuntoa. Hurjan kuuma päivä aiheutti sen, ettei oikein itsekään tajunnut lopputulosta, mutta kotiin ostettu C.I.B. -ruusuke on kyllä nostattanut tänään hymyn huulille useamman kerran. Nyt ei ole enää mitään suurempia tavoitteita Bastin kanssa, leppoisat eläkepäivät odottavat ja pappa saa nauttia elämästä ilman mun aiheuttamia paineita =)

Nähdään Terviksellä!

T: Niina, Basti, Femma ja Hotti