Etusivu > Omat koirani > Blogi > Tervis, Basti eläkkeelle, Femmalle BH ja VOI3, Hotti ROP-pentu...

Tervis, Basti eläkkeelle, Femmalle BH ja VOI3, Hotti ROP-pentu...

Posted by admin on November 20, 2011

Huh, miten aika rientää! Vihdoin päivitystä 4 kk kuluttua edellisestä, hieman punastuttaa... Noh, vähän pidemmin nyt sitten:

Terviksellä hoffien tokomestiksissä heinäkuun lopussa lauantaina Basti tokoili EVL 3-tuloksen jääden 2.sijalle, joten 3-kertaa peräkkäin voittamamme tokomestaruus meni tänä vuonna Aija Vallille ja Ginille, onnea! Bastin vire oli kyllä hyvä, mutta omituisia virheitä tuli kahdessa liikkeessä. Sunnuntaina hoffien pääntlyssä Basti liikkui epäpuhtaasti (VET EH), joten lienee sekin vaikuttanut tokosuoritukseen. Muutama pv ennen Tervistä Basti loukkasi tassunsa hypätessään autosta takatassu auton vetokoukkuun nurinpäin osuen, ulvahti ja piti hetken tassua ylhäällä, mutta vaikutti toipuvan nopeasti. Tätä vaivaa hoidettiin kuitenkin sitten pitkään, selkeää oireilun syytä ei tassusta koskaan löytynyt.

Femma sai Terviksen tokosta hienosti VOI 3-tuloksen, ekasta VOIVOI-kisastaan =) Vire oli erinomainen, mutta osaamistaso ei vielä riittänyt parempaan. Näyttelystä tuli AVO ERI SA, johon olin erittäin tyytyväinen, niin kakara tuo Femma on nääs vieläkin... Ainakin omissa silmissä ;)

Basti kävi Terviksen jälkeen parissa tokossa, joista syyskuussa Vinttikoiraradan nurmella Hkissä suoritettu kisa onnistui aivan upeasti ja meillä todella oli yhdessä hauskaa, yleisö taputti kun tultiin kehästä ulos =´D Siitä viikko eteenpäin oli Piirimestaruustokot, joissa meno oli huomattavasti tahmeampaa ja pelko uran loppumisesta alkoi kaivertaa sydämessä... Viikko eteenpäin ja käytiin Harri Laisin tuomaroitavana Inkoossa tekemässä Bastin tokouran viimeinen koe 1-tuloksella, sijoitus 2. Itku pääsi suorituksen jälkeen ja tuomari ihmetteli miksi lopetan kisaamisen kun koira on edelleen hyvä. Mutta halusin lopettaa iloiseen suoritukseen, jossa kaikki onnistui niin hyvin kuin se kohta 10v. Bastilta oli mahdollista. Yhdessä suoritettiin 51 tokokoetta, joista tulos tuli 41:ssä. Kiitos Basti unohtumattomista kisavuosista, olet rakas <3 !

Femman kanssa ollaan tokoiltu Terviksen jälkeen 5 kisaa, joista 4 ei tulosta ja viimeisestä 2-tulos, 2. sija. Eli valoa tunnelin päässä nähtävissä ;D! "Elämä on ihanaa!" -asenne (eli keksii kaikkia omia hassutuksia kehässä into pinkeenä...) ja hajumaailma on vienyt Femmaa 6-0 ja keskittymisen kanssa on ollut suurehkoja vaikeuksia. Periksi ei olla annettu, vaan tiukennettiin kuria, vetäminen kiellettiin ja käskyjä pitää nyt kuunnella myös lenkillä heti, eikä sit kun herralle sopii... Treeneissä on mm. ympäröity ruutua lihapullilla, makuutettu Femmaa juoksunartun hajuissa (eikä F saa tietenkään haistella niitä) ja kolinapurkki on löytänyt tiensä myös kentälle, toki samalla myös supernamit, eli possun paistetut kylkiviipaleet! Ja vihdoin tuntuu, että 2,5v. on alkanut toimia hajuista huolimatta niin kuin pitääkin. Kiitos etenkin Tanjalle, joka on sitkeästi jaksanut jelppiä meitä juoksevien narttujensa kanssa =)! Vielä yksi kisa tälle vuodelle ja sitten tehdään tavoitteet ensi vuodelle. 12.6.11 kovissa helteissä Femma suoritti myös BH:n hyväksytysti, joten PK-puolikin on nyt avoinna, kunhan tokolta sinne ehditään.

Hotti, Bastin ruotsintuontipoika, on nyt kohta 6kk ja aivan ihana pakkaus! Järkyttävän ahneuden johdosta sille on helppo opettaa klikkerillä tokotemppuja ym., poitsu keskittyy hyvin ja (ääliö)virtaa näyttää tulevan koko ajan lisää... Femma ja Hotti leikkii paljon keskenään, Basti pysyy omassa rauhassa, eikä mitään ongelmia poikien välillä ole ollut. Kolmen kanssa lenkkeily on hieman haasteellista, mutta pääosin lenkit tehdään kuitenkin vielä Hotin kanssa yksin, ja Basti ja Femma sit yhdessä. Hotti on yllättänyt mamin käytyämme parissa pentunäyttelyssä, joista saldona Lahti 30.10.11 PEK2 KP PU2 ja Messari, Helsinki 12.11.11 PEK1 KP PU1 ROP-pentu! Lahden näyttelyssä oli myös Bastin ja Mantan Hayaklause -pentuja, joista Hanno oli ROP ja Harald PU3, onnea ja terkkuja!

Tässä Hotin arviot:

Lahti, tuomari Helena Hyvönen: 5kk vanha, mittasuhteiltaan oikea, tasapainoisesti kehittynyt, viehättävä pikkupoika. Oikeat pään mittasuhteet. Kaunis kaula. Hyvä rintakehän syvyys, tilavuutta tarvitaan lisää tukemaan eturaajojen liikettä. Riittävä raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Sujuvat, mutta luonnollisesti vielä pentumaisen pehmeät liikeet. Niukat värimerkit. Erittäin kaunis esiintyminen.

Helsinki, tuomari Veli-Pekka Kumpumäki: 5,5kk. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Hyvin sopusuhtainen ja kaunislinjainen pentu. Oikeat pään mittasuhteet ja komea ilme, alaleuka saa vielä levetä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Sopiva luusto ja hyvät tassut. Hyvin kiinnittynyt ja kannettu häntä. Lupaava karvapeite. Esiintyy kuin vanha tekijä. Hyvät vapaat liikkeet, edestä vielä hieman hutera.

Ja vielä lopuksi Basti onnittelee kaikkia sisaruksiaan 10-vuotissynttäreiden johdosta! Pitkää ja tervettä elämää kaikille Huvimetsän Beeläisille!

Mukavaa talven alkua kaikille, nähdään taas!

T: Niina, Basti, Femma ja Hotti